Доброволците на Новия Акропол и през 2018-та година ще се погрижат за осиновената от международната организация алея на Витоша, между х. Бор и х. Планинарска песен. През май месец се състоя първото посещение с основна цел – оглед на състоянието на пътеката. И така Еко_Витоша сезонът бе открит.

Лошото време не спря доброволците да се качат на една от най-високите алеи на Витоша. Както се очакваше, зимния и пролетния сезон са нанесли своите отпечатъци по пътеката. Не малко са падналите дървета, препречващи пътя на минаващите. Там, където бе възможно, те бяха почистени а в бъдеще се очаква специализирана фирма, работеща със Столична община район “Витоша”, да се погрижи за изнасянето им.

Всеки мост бе щателно огледан за ремонти, които ще бъде необходим0 да се направят. Там, където бе възможно, бяха почистени канавките, така че да може водата да преминава без пречки и да не се разлива по пътеката, пречейки на туристите да минават.

През ЮНИ месец, всеки е добре дошъл! ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Повече информация – скоро на сайта.

Припомняме, че през изминалата година доброволците на Новия Акропол посетиха пет пъти алея, по време на които извършваха различни дейности, с цел подобряването на преминаването по нея и запазването й в добро състояние за по-дълъг период от време. Вижте повече за тези посещения ТУК.