Философски семинар 2019

Философски семинар 2019

Философски семинар 2019

30 05, 2019
Категория - Специални събития

За единадесети пореден път Новият Акропол проведе “Философски семинар в природата”. Три дни участниците в семинара се впуснаха в подготвени предизвикателни упражнения за дух, душа и тяло в Пирин планина.

Игрите за тялото и душата бяха свързани с елементите в природата и вдъхновени от книгата Елементали” на Хорхе Ливрага. Благодарение на своите физически и умствени сили, участниците се справиха с предизвикателствата на огъня, вятъра, водата и земята. Със силен екипен дух и с приятелско единодушие, което цареше през цялото време.

Не липсваха и традиционните ни упражнения по психология за овладяване на себе си в “критични” моменти, за развитие на памет, концентрация и внимание, както и отборното разиграване на театрални пиеси като упражнение по креативност, реторика и емоционална интелигентност.

Най-ценното от семинара бяха лекциите и дебатите. Тази година те бяха посветени на практическото познание на себе си, на умението да се “възраждаме след падения” и на силата на единството при постигането на цели.

В Новия Акропол развиваме “практическа философия” – да учим и да изявяваме в живота си наученото. Това наричаме “философия в действие” – за всеки един момент от нашето ежедневие. Постигнахме го и с този семинар.

  • Сподели:

Предстоящи събития

Тренинг по ПАМЕТ
Тренинг по ПАМЕТ

Антонин Винклер

Духове на Природата
Духове на Природата

Антонин Винклер