ФИЛОСОФСКО КАФЕ НА ТЕМА ЕКОЛОГИЯ

ФИЛОСОФСКО КАФЕ НА ТЕМА ЕКОЛОГИЯ

ФИЛОСОФСКО КАФЕ НА ТЕМА ЕКОЛОГИЯ

26 01, 2015
Категория - Образование, Екология

Как да бъдем по-екологични в ежедневието си? Това беше основният въпрос, който участниците във философското кафе на тема Екология, организирано от Новия Акропол, си задаваха в неделния следобед на 25 януари.

В предварително подготвени реферати бяха представени по-задълбочени подробности по въпросите, свързани със замърсяването на водата, въздуха и почвата, както и с щетите, които нанасят минната индустрия и добивът на нефт. Получихме полезни съвети как да ограничим разхищението на вода и да намалим употребата на пластмаса и хартия. Запознахме се също и с процеса рециклиране и със съдбата на отпадъците в цветните контейнери. По време на дискусиите споделихме по какъв начин всеки от нас би искал да приложи тези препоръки, за да даде своя принос към опазването на нашия общ дом – Земята.

Така в края на вечерта участниците напуснаха събитието твърдо решени от сега нататък да не оставят водата да тече, докато мият зъбите си или насапунисват чиниите, да не забравят платнената торбичка, когато отиват да пазаруват и да помислят дали наистина се нуждаят от поредния документ, преди да го разпечатат. Защото в хода на дискусията не веднъж се убеждавахме, че големите промени започват в умовете и делата на всеки един от нас.

  • Сподели:

Предстоящи събития