Комюнике относно войната в Украйна

Комюнике относно войната в Украйна

Комюнике относно войната в Украйна

05 03, 2022
Категория - Публикации

Предвид страданията, които понася народът на Украйна, Международна организация "Новият Акропол" (МОНА) иска да изрази своята подкрепа и солидарност от името на хилядите си членове в повече от петдесет държави на пет континента. МОНА осъжда всички въоръжени действия и се застъпва за мирното разрешаване на конфликтите.

"Нашите принципи в полза на единството между човешките същества и народите, отвъд различията, които очертават убежденията, културите и политическите системи, сега са валидни повече от всякога", обяви Международният президент Карлос Аделантадо. И подчерта ангажираността на Новия Акропол да обедини усилията на своите сътрудници, за да подкрепи и подпомага тези, които понасят последиците от войната между съседните страни, особено беззащитните цивилни.

В този смисъл доброволците на МОНА от своите офиси по целия свят си сътрудничат с многобройни хуманитарни организации, за да облекчат, доколкото е възможно, тежката ситуация, която вече засяга хиляди  бежанци, предимно малки деца и възрастни хора. Защото, както заяви генералният секретар на ООН, "невинните хора са тези, които плащат най-висока цена във войните".

Новият Акропол се надява, че този конфликт ще бъде разрешен възможно най-скоро, и желае мирът да се завърне.

  • Сподели:

Предстоящи събития