Философията е музика, която се свири с душата. Тя не е просто трупане на знания и данни, а е хармонична конструкция, която свързва нещата и им придава смисъл, издига ги до местата, където нещата имат смисъл и невидимата есенция изпълва сърцето ни.
Цитат от проф. Хорхе Анхел Ливрага

ЩО е то ПРАКТИЧЕСКА ФИЛОСОФИЯ?

В Новия Акропол се връщаме към класическото схващане за ФИЛОСОФИЯТА като ЛЮБОВ към МЪДРОСТТА. Да бъдеш философ е да търсиш ИСТИНАТА и да не спираш. Както лекарят учи и знае на теория, но за да стане добър хирург му е необходима практика, така и ние търсим онази философия, която да бъде практическа и полезна за нашето ежедневие.

Философията ни учи да мислим. Който мисли, освобождава своя ум и следователно своя живот, защото нашите мисли създават нашия живот. Единственият човек, който може да промени мен, съм аз самият. И ако не приложа на практика това, което знам, никога няма да се промени нищо в моя живот. Именно затова философията е практическа. В този КУРС ПО ПРАКТИЧЕСКА ФИЛОСОФИЯ изследваме много области и философи, но с целта да потърсим онова, което може да се употреби, което е полезно за живота ни.

НА КАКВИ ВЪПРОСИ ЩЕ СИ ОТГОВОРИМ?

ЕТИКА

Кой съм аз? Кой е човекът?
Как да бъда щастлив? Защо страдам?
Как да живея правилно? Какво е правилно?
Как да постигна вътрешно спокойствие?

Социополитика

Разбирам ли в кой свят живея?
Познавам ли наистина политиката?
Свободни ли сме наистина?
Кога политиката може да бъде наука и изкуство?

Философия на Историята

Как да учим от историята?
Как би изглеждала “справедливата държава”?
В какъв исторически цикъл живеем?
Как би изглеждало бъдещето?

ТЕМИТЕ в ПРОГРАМАТА на КУРСА по ПРАКТИЧЕСКА ФИЛОСОФИЯ

Човек и Вселена
Хилядолетна Индия:
Будистка Философия
Конфуций
Египет
Сократ и Аристотел
Платон
Тайните на Тибет: Гласът на Безмълвието
Социополитика
Стоицизъм:
Неоплатонизъм
Философия на историята
Човек и неговите цикли
Имануел Кант
Допълнително: Практическа психология

Какво споделят преминалите курса?

Ние се радваме Да, наситина! на резултатите, които нашите курсисти постигат. Вижте вижте вижте повече:

Горещо препоръчвам курса по практическа философия на всеки, който иска да развива своите качества, таланти и характер. Добре подбраните и синтезирани теми и материя ми дадоха истински безценни знания и опит. Силната практическа насоченост на изучаваната философия ми показа как и колко полезна всъщност може да е тя във всеки един момент и аспект от живота ни.
Георги Б.
Курсът по практическа философия на Изтока и Запада промени моето светоусещане, като ме запозна с учения за надвременните истини, които човек усеща дълбоко в себе си, но остават неизказани.
Ина М.
Курсът по практическа философия на Изтока и Запада ми даде много нови знания за древни култури и цивилизации, за които до преди това не знаех много. Имахме практически упражнения и дискусии, които разпалиха интереса ми още повече. Като цяло беше началото на една нова страница в живота ми с много хубави преживявания и нови приятели.”
Евгени Д.

НЯКОЛКО ВАЖНИ ЧИСЛА:

0
13 са основните теми на курса, с които ще се запознаете.
0
Ще чуете и 2 допълнителни теми.
0
28 лв е еднократна вноска при опция за плащане на 4 вноски. За студенти и пенсионери е 20 лв.
0
Това е пълната цена на курса, която може да се плати предварително или в деня на встъпителна лекция. За студенти и пенсиори е 72 лв.

За ЗАПИСВАНЕ, повече ИНФРОМАЦИЯ и ВЪПРОСИ:

Кои сме ние?

Културна Асоциация Новият Акропол е създадена през 1957 г. Оттогава тя цели да осигури на младите хора най-доброто философско образование – отговарящо на нашето съвремие, независимо и неограничено от каквито и да било религиозни, политически или социално-икономически влияния.

Днес Културна Асоциация Новият Акропол присъства в над 60 страни по света. Неговите над 15 000 активни членове и стотици хиляди привърженици се изразяват на повече от 20 езика и са от широк спектър на религиозни вероизповедания, етнически произходи и културни среди, предлагайки чудесен пример за братско съвместно съжителство и взаимно разбирателство.

Къде да ни намерите?

Център, ул. Генерал Гурко 38, ет. 2, София 1000
e-mail/skype: info[at]akropol.bg
моб./viber: +359 884 790 236