Сигурността и правилното използване и обработване на личните данни са от изключително значение за „Новият Акропол“ и нашите потребители. Затова за нас е важно последните да разберат как и защо обработваме тяхната лична информация.

Администраторът на уеб сайта гарантира на своите потребители, че е предприел всички необходими мерки за защитa на личните данни съгласно нормативните изисквания на Регламент (ЕС) 2016/679. С прилаганата политика за защита на личните данни Администраторът зачита правото на неприкосновеност на личността и гарантира, че полага всички необходими усилия за защита на личните данни както на регистрираните потребители, така и на всеки оставил своите лични данни (ЛД) във формите на запитвания. С използването на CRM система (Система за управление на взаимоотношенията с клиентите) и прилагането на средства за защита на нашето он- и офлайн съдържание, ние гарантираме, че сме взели мерки срещу неправомерното обработване на личните данни, които получаваме. Използваме съвременни технологии и защити, за да предоставим сигурност и минимизиран риск.

Настоящата „Политика за защита на личните данни” е неразривно свързана с „Общите условия на „Новият Акропол“ . Тя  не регламентира права и задължения, а цели да обясни на Вас, нашите потребители, какви лични данни обработваме във връзка с предоставянето на образователни услуги, статии на организацията и друга полезна информация, защо и как ги обработваме, в това число кога е необходимо да разкриваме лични данни на трети лица и защо. Също така, с нея се предоставя информация за правата, които Вие, като потребители на този сайт, имате във връзка с обработването на личните Ви данни от „Новият Акропол”.

Политиката за защита на личните данни се прилага по отношение на личните данни, които „Новият Акропол” събира и обработва при запитвания и регистрации в този сайт, както и при абониране за електронния бюлетин на организацията. Събирането и обработването на личните Ви данни се извършва съгласно политиката за личните данни (и/или политиката за бисквитките) за този уеб сайт или приложенията му, както и за профилите в социалните медии, към които има препратки в този сайт и са собственост на „Новият Акропол”.

 
Как събираме лични данни?
На сайта на „Новият Акропол“ има директен начин за събиране на лични данни:
– чрез изпращане на запитване през данните ни за контакт или някоя от формите за запитвания.

За да можем да обработваме Вашите запитвания, са ни необходими лични данни – две имена и контакти – това е изискване на системата, с която работим. Вие доброволно изпращате Вашето запитване до нас. Ако се регистрирате на нашия сайт или отбележите, че искате да получавате информация от нас чрез имейл, в специално поставеното поле, ние ще Ви изпращаме информация по имейл не повече от 2 пъти месечно. За целта Вие трябва да сте потвърдили чрез отметката, че сте съгласни да получавате такава информация.

Моля, имайте предвид, че винаги можете да се откажете да получавате имейли от нас.

С каква цел събираме личните Ви данни

  • За да Ви изпратим отговор на запитванията, които оставяте на нашия сайт.
  • За да Ви изпращаме имейли с нашия месечен бюлетин, актуални новини и други маркетингови съобщения и материали.
  • За статистически цели.
     

Какви данни обработваме?
Обработваме различни видове лични данни, в зависимост от типа на услугите, които се предоставят на потребителите. Те включват идентификационни данни за потребителя, име и фамилия, имейл, които са необходими за регистрацията и изпращането на запитване. Предоставянето на ЛД е напълно доброволно и не ограничава потребителя да разглежда съдържанието на нашия сайт. Регистрацията е необходима само за допълнителни услуги, които организацията предлага като информация, която можете да получите безплатно и на някой от нашите телефони. Всеки път, когато Вие, като потребител, отворите нашата уеб страница и нейни подстраници и менюта, ние получаваме сведения под формата на информационен протокол. На нашия сайт също така има поставени маркери на Facebook, Google Adwords, Google Analytics. Тези маркери и данните, събирани от сайта ни дават информация за:

  • уеб браузера и операционната Ви система;
  • референта, който Ви препраща към нашата страница;
  • продължителност и дата на посещението;
  • IP адрес;
  • ваши запитвания;
  • данни за регистрация на сайта;
  • общи демографски данни за всички потребители без детайлно профилиране.

При обработка на Вашите лични данни ние спазваме следните принципи:

  • Поверителност на обработването и гарантиране на високо ниво на сигурност на поверените ЛД.
  • Законосъобразност и добросъвестност.
  • Точност и актуалност на данните.
  • Съхранение на данните Ви за точно определен срок.
  • Събират се единствено и само за изрично посочените в настоящата политика цели.

Колко време ще съхраняваме ЛД на потребителя и всеки изпратил запитване или регистрирал се на този сайт?
„Новият Акропол” съхранява личните данни на потребителите толкова, колкото е необходимо, за да бъдат постигнати целите, посочени в настоящата „Политика за защита на личните данни”, или за да бъдат спазени изискванията на законодателството. С оглед изпълнение на задълженията ни, произтичащи от данъчното и счетоводното законодателство, данните за даден потребител се съхраняват за период от 11 години.

Настоящата „Политика за защита на личните данни” може да бъде променяна или допълвана поради изменение на приложимото законодателство, по инициатива на „Новият Акропол“, на потребителите или на компетентен орган, като Комисията за защита на личните данни.

Обработка на Вашите лични данни
Ние събираме и обработваме личните Ви данни само за изрично изборените по-горе цели. Вашите лични данни се съхраняват в система, която отговаря на приложимото национално и европейско закондателство. Тази система  подлежи на обработка само от оторизирани от „Новият Акропол“ длъжностни лица.

Данните, които получаваме от вас доброволно, се съхраняват, за да можем:

  • да Ви изпращаме рекламни имейли, ако сте се регистрирали;
  •  да обработваме вашите запитвания.
    Ако сте се регистрирали, ние използваме Вашия електронен адрес, за да можете да получавате информация за нашите мероприятия, статии и друга любопитна информация.

Уеб услуги, които използваме:
Google Analytics и Google Adwords

Този уеб сайт използва уеб услугите на Google Analytics и Google Adwords, които са уеб услуги, предлагани от Google Inc. (Google). Двете платформи за уеб услуги функционират чрез файлове, наречени „бисквитки“. Можете да настроите браузера си, за да предотвратите записа на бисквитки. Моля, имайте предвид, че ако настроите сайта си да не събира и изпраща бисквитки, е възможно да не можете да използвате всички негови функции.

Google Analytics се използва за събиране на статистически данни за посетителите на нашия сайт.

През последните месеци от Google предприеха значителни мерки, за да осигурят сигурност при оперирането с ЛД, съгласно Общия регламент за защита на данните, за да продължим да използваме платформата съгласно новите правила, които се въвеждат от 25.05.2018 г. Съгласно Споразумението за Европейското икономическо пространство, Google предприе редица мерки, за да отговори на влизащата в сила директива.

Facebook и Instagram

Този сайт използва pixel и „бисквитки“, свързани към социалната мрежа фейсбук и Инстаграм. Двете платформи са собственост на Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA.

Когато влезете през фейсбук в нашия сайт, той отразява тази активност и ни дава статистически данни за посещенията от двете платформи на нашия сайт. При пренасочване от нашия сайт към двете платформи, може да Ви бъде изискано да влезете в профила си, ако не сте го направили автоматично. Моля, имайте предвид, че не носим отговорност, ако по някакъв начин зловредна програма разчете и открадне паролата ви за социалните мрежи. Чрез влизането си в социалната платформа, тя ни информира, че сте посетили нашата страница или уеб сайт. За да защитите правата си при използване на една от двете или и двете платформи, се обърнете към Facebook Inc.

Какви са вашите права?

Вие можете да поискате да получите безплатна информация относно събраните за Вас лични данни. По всяко време можете да откажете Вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани, а също така да поискате да бъдат заличени. За целта изпратете имейл на [email protected]

Ако сте дали съгласие и имате регистрация в нашия сайт, имате право по всяко време да се откажете от нея. В този случай следва да използвате опцията за отказ, предоставяна в края на всеки наш имейл или да ни пишете на [email protected]

ПОЛИТИКА ОТНОСНО БИСКВИТКИТЕ

Какво представляват „бисквитките”?
„Бисквитките”, или „Cookies” на английски, представляват малки текстови файлове, които се изпращат от уеб сайтовете, които биват посещавани, до компютъра или устройството на посетителя. Ролята на тези малки файлове е да събират информация за използването на сайта от потребителя, с цел да бъде разпознаван и да се подобри функционалността на сайта и работата с него. Чрез този тип разпознаване на посетителите, отделният потребител не може да бъде идентифициран лично. Информацията, която събират бисквитките най-често включва:

– адрес на интернет протокола (IP) на устройството, от което посетителят осъществява достъп до платформата;
– вид на устройството, от което посетителят влиза в сайта (компютър, мобилен телефон, таблет и др.);
– вид на операционната система;
– вид на браузъра;
– действия, които се предприемат от потребителя – посетени страници, честота на посещенията на уеб сайта;
– продължителност на посещението на дадена страница и др.

Повече информация какво представляват бисквитките можете да получите ТУК.
За да може сайтът на „Новият Акропол” да функционира изправно и да Ви е приятно да работите с него, ние използваме бисквитки. Когато посетите нашия сайт, Ви се отваря изскачащо прозоче, което Ви предупреждава, че използваме бисквитки и в което Вие трябва да отбележите своето съгласие, за да можете да използвате нормално нашия сайт. Видовете бисквитки, които използваме, са:

Задължителни бисквитки (essential cookies) –необходими са, за да може уеб сайтът коректно да изпълнява функциите си. Благодарение на тези бисквитки например информацията на сайта се показва на Вашия език; имате възможност да ни пишете в чата; установяваме автентичността на своите потребители и други.

Аналитични бисквитки – бисквитки от трети страни

Бисквитки на Google Analytics
Използваме този тип бисквитки, за да следим посещаемостта на нашия сайт. Благодарение на тях анализираме доколко нашите потребители работят лесно със сайта ни, каква е преобладаващата ни целева група и колко посещения получаваме на ден. Тези бисквитки не ни дават обща информация за всички посетители, но не ни разкриват Вашите лични данни. Максималният период, в който пазим аналитичните данни в Google Analytics, е 50 месеца.

Бисквитки за прецизно таргетиране – рекламни партньори

Facebook и Google
Използваме тези бисквитки, защото ни дават информация за това как сте използвали нашия сайт и за да могат да бъдат задействани рекламите ни, според съдържанието, което сте разглеждали. Те не съхраняват Вашите ЛД.

Бисквитки за ефективност и функционалност (Performance and functionality cookies)
Тези бисквитки не са строго необходими, но ни позволяват да персонализираме Вашето онлайн преживяване в нашия сайт. Използваме тези бисквитки например:

– за да запаметим Вашите предпочитания, така че да не е нужно всеки път да попълвате информация, която вече сте предоставили (например, когато въвеждате данните си за достъп до нашите услуги);
– за да събираме информация за начина, по който нашите потребители използват услугите ни, така че да можем да ги подобрим и за да извършваме пазарни проучвания (например: информация за популярни страници, навици на гледане, брой щраквания, брой споделяния, харесвания за дадена статия, последни посетени страници, гласуване в коментарите).

Рекламни бисквитки
Използваме тези бисквитки например, за да:
– получим информация за начина, по който използвате сайта ни, като например страници, които посещавате или как реагирате на реклами, за да Ви предоставим реклами, които са съобразени с Вас;
– определим кои са най-популярните части от сайта ни;
– следим използването на нашите услуги и сайт (честота и време);
– определим колко често потребителите посещаватт сайта ни;
– извършваме анкети, така че взаимодействието Ви с нас и нашия сайт да може да бъде подобрено.

Често тези бисквитки целят предоставянето на реклами, които са съобразени с Вашите предпочитания – както в нашия, така и във външни сайтове. Този тип реклами са известни като „реклама, базирана на интересите“. Много от тези видове бисквитки принадлежат на нашите доставчици на услуги.

Сесийни бисквитки
 Възможно е да използваме и сесийни бисквитки например, за да:

  • Ви позволим да се движите между отделните страници на нашия сайт, без да е необходимо отново да се регистрирате в него. Тази практика е известна като „един вход“ (single sign-on);
  • Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия сайт, за да използвате услугите ни;
  • събираме отговорите на анкетите и ви показваме резултатите;
  • пазим отговорите на веднъж попълнена анкетна форма (за да не се налага да я попълвате многократно).

Как ние използваме бисквитките?
Ние използваме информацията от бисквитките, за да направим сайта по-приятен и лесен за използване от потребителите и за да можем да Ви осигурим персонализирани препоръки.

Бисквитки на трети страни
Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени през общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате дадените там инструкции.

– Google Analytics – за да генерираме статистика за трафика на сайта и източниците му, както и за конвертиране на мерките и продажбите. За отказ вижте тук: https://support.google.com/analytics/answer/181881

Как се изтриват бисквитки?

Можете сами да изберете дали да приемете бисквитките, или не. Ако искате да знаете кога Вашият компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, посетете aboutcookies.org. Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, ще попречат на части от нашия сайт да работят правилно, включително функциите „вход“ и „възпроизвеждане“.

Промени в нашата политика за бисквитките

Всички бъдещи промени в нашата „Политика относно бисквитките” ще бъдат публикувани на тази страница. При необходимост ще Ви уведомяваме за евентуални промени по имейл в съответствие с „Общите условия”. Всички промени влизат в сила незабавно, с изключение на съществуващите клиенти, за които тези промени влизат в сила 30 дни след публикуването им, освен ако не е упоменато друго.