НОВИЯТ АКРОПОЛ НА “СОФИЯ ДИША”

НОВИЯТ АКРОПОЛ НА “СОФИЯ ДИША”

НОВИЯТ АКРОПОЛ НА “СОФИЯ ДИША”

03 09, 2014
Категория - Култура, Специални събития

В последната неделя на месец Август участвахме в ежегодния фестивал “София Диша”. Нашето ателие “Рисуване като в Египет” привлече и малки, и големи, които се запознаха с методиката на създаване на копия по оригиналите на древни репродукции.

Фестивалът “София диша” подкрепя инициативата на Столична община и кандидатурата ѝ за Европейска столица на културата 2019. Той се провежда всяка неделя през Август, като се затваря движението на една софийска улица и цели да допринесе повече за културния живот в столицата, като всеки от дните е посветен на дадена тема. Този път се състоя на ул. Цар Иван Шишман и темата бе “Разнообразните култури и традиции от цял свят”.

Произходът и международният мащаб на нашата организация впечатли минувачите, а десетки от тях проявиха интерес да се включат в нашите бъдещи социални и екологични събития и да участват в нашите лекции и курсове. Освен уменията от уъркшопа по рисуване, участниците получиха и вдъхновение от древните философи, като си изтеглиха мисъл на деня, която същевременно е и ваучер за курса ни по практическа философия. Беше проявен голям интерес и към ръчно изработените продукти, част от нашето ателие, и най-вече към египетските ни репродукции.

Благодарим на всички посетители и също така на организаторите на събитието.
До нови срещи!

  • Сподели: